Ето ти една рецепта за суши
Необходими продукти
• пресни краставици
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. оризов оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 и 1/4 ч.ч. студена вода
• 1 ч.ч. ориз за суши (дребен)
• 6 листа водорасли нори
• 4 бр. яйца за омлет
• 2 с.л. майонеза
Приготвяне
Сложете в тенджерка водата, захарта, оцета, и много добре измитият ориз. Трябва да ври 1 минута на силен огън, след което се вари 15 минути на слаб огън в захлупената с капак тенджерка. Оставя се да изстива. Прави се омлет и също се оставя да изстине. Слагат се водораслите върху бамбукова решетка, разпределя се оризът, върху него парчета нарязан омлет, ивици краставица и майонеза. Завива се внимателно с помощта на бамбуковата решетка, до образуване на руло. Оставя се добре да изстине и се реже на малки шайби. Може омлетът да се замести с ивици сурова сьомга.
Добър апетит!